controllers vergelijken

Gemakkelijk alle controllers van alle consoles vergelijken en nooit meer te veel betalen. In een paar klikken €25,- besparen! Vergelijk en review de PS4 Controller, Xbox Controller & Nintendo controllers.

Alle console aanbieders onafhankelijk vergelijken voor de beste prijs

Alle informatie op een centrale plek gemakkelijk te vinden

Altijd als eerste op de hoogte van acties & kortingen

Met een paar simpele klikken de beste prijs met de beste voorwaarden

Controllers, je moet ze hebben.

Iedereen die wel eens een game heeft gespeeld is in aanraking gekomen met een controller. Een controller is essentieel voor jouw perfecte game ervaring en wij raden iedereen aan om bij aanschaf van een console goed te kijken naar welke controller u persoonlijk het fijnst vindt.

Console merken hebben ieder een eigen controller met eigen functies, bij Nintendo controllers staat beweging hoog in het vaandel terwijl Playstation comfort belangrijker vindt.

controllers

Controllers kopen?

Omdat het in de praktijk redelijk vaak voorkomt dat een controller kapot gaat (vaak door eigen toedoen) hebben wij voor u een duidelijk prijsoverzicht opgesteld van alle aanbieders zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Goedkoopste controllers

Controllers zijn vrij prijzig, daarom is het bij aanschaf van een console goed om te kijken naar combinatievoordelen. Aanbieders bieden tal van pakketten aan waar vaak 2 controllers bij zitten, dit is natuurlijk voordeliger dan het aanschaffen van één controller.

Controllers voor consoles

Het gebruiken van een controller voor een console is natuurlijk logisch. Toch betekent dit niet dat alle controllers overal op werken. Zo zijn er controllers die universeel bruikbaar zijn, maar er zijn minstens evenveel controllers alleen geschikt voor de Playstation, Xbox of PC.

Bekijk alle mogelijkheden

Je kunt op deze website werkelijk alle soorten controllers met elkaar vergelijken. Zo kun je gemakkelijk de Xbox controller, Playstation controller & Nintendo controller vergelijken. Zo zorg je er voor dat je in ieder geval nooit teveel betaald.

De positionering van de knoppen

De toetsen op de controllers zijn bij merken zoals Playstation en Xbox vrijwel hetzelfde. Nintendo kiest daarentegen voor een andere positionering van haar toetsen en qua uiterlijk zijn er weining overeenkomsten met de Xbox en Playstation controllers. 

De positionering van toetsen is zeer belangrijk, het bepaalt voor een groot deel de ligging in de hand en daarmee dus automatisch ook de gameplay. Zoals eerder benoemd lijken de controllers van Playstation en Xbox enorm veel op elkaar, en daarmee is de gameplay voor een groot deel hetzelfde.

Bij Nintendo gaat u meer naar een bewegende gameplay toe waarvoor een ander soort controller voor nodig is. Draadloos is dan een pre en hij moet natuurlijk lekker in de hand liggen.

Tegenwoordig heb je ook allerlei skins voor je controllers, de keuze wordt steeds moeilijker want Sony heeft 4 nieuwe kleurvarianten voor de Dualshock 4 uitgebracht. Het gaat om levendige en stijlvolle kleuren die binnenkort beschikbaar zijn bij retailers. De vier nieuwe kleuren hebben de volgenden namen meegekregen Copper Berry Blue, Sunset Orange en Blue Camo.

De Dualshock Berry Blue & Sunset Orange hebben allebei een tweetonig design met een groot contrast. Daardoor lijkt het net alsof de knoppen van de Dualshock verder uitsteken. Als je meer van de CAMO, legerprints bent is er de Blue Camouflage Dualshock 4. Deze heeft een mooie effen copper kleur met een CAMO print.

De controllers zijn in Amerika te koop voor 65 dollar en worden binnenkort gelanceerd door Europa. De prijs al vermoedelijk rond dezelfde koers liggen als andere extra edities. Dat betekent dat je rekening moet houden met 60-85 euro.

Nintendo Switch controllers

Playstation controllers

Xbox controllers

Wat leuke filmpjes over Controllers

Playstation controller Kopen

De Playstation controller genaamd DualShock 4 is een apparaat op zichzelf. De controller is vergeleken met de oude modellen wel degelijk veranderd in het design en heeft veel mooie toevoegingen gekregen.

Wij kunnen stellen dat dit de meest comfortabele controller is die Playstation ooit heeft geproduceerd.

Beste controller van Playstation ooit

De controller ligt enorm prettig in de hand, en dit komt niet alleen maar door de vorm maar ook door de goede positionering van de knoppen.

Tevens heeft Playstation ervoor gekozen om een speaker in de controller te bouwen, wat de irritatie met draden in de console wegneemt. Het is voortaan mogelijk om de headset via een 3,5MM aansluiting aan te sluiten waardoor alle geluiden van de game hoorbaar zijn.

De kenmerkende touchpad

Overigens heeft Playstation ervoor gekozen om een touchpad toe te voegen, op zichzelf een hele fijne functie maar wij ervaren toch enkele minpunten.

De touchpad is met 2 vingers te bedienen en onder de pad bevind zich een onzichtbare knop, maar wij zijn van mening dat de touchpad te klein is om goed te kunnen gebruiken.

Xbox controller Kopen

Voorgaande modellen van de Xbox controller stonden bekend om de comfortabiliteit maar namen wel heel wat moeilijkheden met zich mee. 

Een voorbeeld hiervan was het missen van een bluetooth verbinding, zeer irritant en heeft veel Xbox gebruikers laten kiezen voor de concurrent. 

Grote stappen gemaakt

Met de lancering van de nieuwe Xbox consoles is er door Xbox ook gekozen voor een nieuw model controller. Xbox heeft grote stappen gemaakt en wij zijn zeer te spreken over de nieuwe controller.

Wat doet console4fun voor mij?

Wij zorgen ervoor dat u beste deal krijgt voor alle benodigdheden bij het gamen. Het aanbod is enorm en het is in veel gevallen zo dat prijzen nogal kunnen verschillen.

Hebt u vragen? Dan kunt u ons altijd een berichtje sturen. Wij staan overigens ook altijd open voor uw suggesties en tips, dit stellen wij zelfs op prijs.

Nintendo controller Kopen

De randtoestellen van Nintendo, misschien wel het belangrijkste. Ze staan immers bekend om haar consoles waarbij veel bewogen moet worden, en hier blinken ze dan ook goed in uit.

Door de jaren heen heeft Nintendo ervoor gekozen om dicht bij zichzelf te blijven en gestaag door te gaan met produceren van kwaliteits consoles.

Nintendo op z’n best

Bij een nieuwe console horen natuurlijk ook nieuwe controllers. De Nintendo Switch is een nieuw soort console en heeft afneembare Joy Con controllers. Wij denken dat deze nieuwe console bij erg veel mensen als zeer plezierig wordt ervaren, het is immers weer een andere manier van gamen.

Wat doet Console4Fun voor mij?

Wij hebben een zwak voor iedere console & game. Daarom helpen we je graag om de beste keuze te maken op console & gaming gebied. Lees alle reviews en vergelijk alle producten gemakkelijk zodat je zeker weet wat de beste keuze is voor jouw wensen.

Bij Console4Fun gamen wij al jaren waardoor we expertise hebben opgebouwd waarmee we nu graag jouw wensen invullen. Elke maand komen er weer vette games uit en om het aantal jaren komen er weer dikke, krachtige consoles bij. Je wil de nieuwste consoles natuurlijk als eerste hebben zodat je je vrienden voor kunt zijn.

Ben je niet in de producten van Sony geïnteresseerd maar op zoek naar een andere console. Dan ben je bij Console4Fun ook aan het goede adres. Wij vergelijken namelijk alle game producten. Zo kun je bij ons per merk alle beschikbare consoles & bijbehorende games vergelijken. 

Ben je meer op zoek naar iets unieks? Of zoek je gewoon iets leuks voor je game verzameling? Kijk dan even op de game accessoires pagina, daar kun je namelijk allerlei dikke console tweaks vinden. Denk bijvoorbeeld aan skins voor je controller, echte guns om mee te spelen, race sturen, headsets en andere tweaks om jouw gameprestaties te verhogen.